latinica  ћирилица
09/02/2016 |  15:43 ⇒ 10/02/2016 | 09:23 | Аутор: РТРС

Сутра округли сто на тему "Медији и дјеца" у организацији РТРС-а

Радио-телевизија Републике Српске сутра у Мултимедијалној сали РТВ Дома организује округли сто на тему "Медији и дјеца".
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

Организовањем оваквог догађаја РТРС отвара питање не само заштите, већ и унапријеђења садржаја програма намијењеног дјеци и омладини и себе доводи у пионирски статус у БиХ као Јавни сервис који је спреман да консултује стручна мишљења ...

Циљ овог догађаја је, у првом реду, размјена мишљења стручњака о овој теми којом се наша академска заједница ријетко бави, а поготово у медијима, стога би РТРС овим догађајем сигурно заузео примат.

Секундарни циљ дебате су стручна сазнања и друга перспектива коју ће новинари добити о начину на који дјеца перципирају медије.

Учесници округлог стола биће: проф. др Ивана Зечевић, Студијски програм психологија - Универзитет у Бањој Луци, др Александра Хаџић, Студијски програм психологија - Универзитет у Бањој Луци, проф. др Татјана Дуроњић, Студијски програм новинарство и комуникологија - Универзитет у Бањој Луци, Асја Рокша Зубчевић, руководилац Сектора за аудио-визуелне медијске услуге и међународну сарадњу - Регулаторна агенција за комуникације, Азра Масло, шеф Одјела за програмске садржаје и приговоре - Регулаторна агенција за комуникације и Татјана Миздрак, уредник - Сектор Телевизије Републике Српске.

Модератор округлог стола ће бити Тања Шокчевић, магистар психологије - Одјељење за стратешки развој РТРС-а.

Округли сто почиње у 12.00 часова.