latinica  ћирилица
09/02/2016 |  17:05 | Аутор: РТРС

Хакери објавили личне податке 20.000 запослених у ФБИ

Имена и адресе 20.000 запослених у ФБИ и преко 9.000 радника националне безбједности су објављени на интернету од стране непознатих хакера након што су успјели да уђу у рачунаре Министарства правде.

На твитер хаштагу @DotGovs, хакери су објавили линк ка листингу имена, назива радних места, радне е-поште, телефонских бројева и држава за хиљаде запослених у Служби унутрашње безбједност (DHS) и ФБИ. Листа обухвата компјутерске стручњаке, службенике за набавку, аналитичаре буџета, директоре и високе савјетнике.

Неколико медијских кућа су контактиране од стране хакера у недјељу увече и дат им је преглед података.

"Ми схватамо ове извештаје врло озбиљно, међутим нема индикација у овом тренутку да постоји повреда осјетљивих или личних података", изјавио је портпарол DHS С.И. Ли у саопштењу објављеном у понедјељак.

Хакери су испричали порталу "Moderboard" да су приступили информацијама угрожавањем налога е-поште једног званичника министарства правде.

Они су преузели око 200 гигабајта података.

"Ово је за Палестину, Рамали, Западну обалу, Газу, ово је за дијете које трага за одговором", рекли су хакери на почетку свог криптованог поста.

И порука и метод који су користили током хаковања личе на групу анонимних хакера који су прошле године пробили приватне мејлове директора ЦИА Џона Бренана и директора Националне обавјештајне службе Џејмса Клапера.

Извор: NN, 021.rs