latinica  ћирилица
10/02/2016 |  14:20 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

У четвртак облачно с кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује умјерено облачно вријеме са слабом кишом или снијегом у источним подручјима, саопштили су метеоролози.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Слабе падавине ујутру ће бити на југу и истоку, понегдје и сусњежица, у вишим предјелима снијег, а у осталим дијеловима суво и хладно.

Средином дана нова облачност захватиће јужне и западне предјеле које ће донијети слабу кишу, па ће се увече и током ноћи киша проширити на остала подручја.

Федерални хидрометеоролошки завод издао је наранџасто упозорење због могућег јаког удара вјетра од 65 до 95 километара на час у цијелој земљи, те због падавина у Херцеговини и западним подручјима од 40 до 80 литара по метру квадратном.

Јутарња температура ваздуха биће између минус три и три, на југу земље од три до шест, а највиша дневна измећу пет и 11, на југу земље до 13 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус пет, Дринић, Мраковица и Горажде нула, Чемерно, Хан Пијесак и Дрвар два, Калиновик три, Купрес четири, Нови Град, Соколац, Приједор, Иван-седло и Сански Мост пет, Мркоњић Град, Зворник, Градачац и Бихаћ шест, Гацко, Невесиње, Рибник, Србац, Бијељина, Бањалука, Добој, Јајце, Ливно и Тузла седам степени Целзијусових.

У Сарајеву и Сребреници у 13.00 часова измјерено је осам степени, у Вишеграду девет, Фочи, Рудом и Бугојну 10, у Билећи 11, Мостару и Требињу 12, Зеници 13, Стоцу и Чапљини 15, те у Неуму 16 степени Целзијусових.