latinica  ћирилица
10/02/2016 |  14:44 ⇒ 15:18 | Аутор: РТРС

Банка Српске: У року од 30 дана донијети план за отклањање неправилности

Привремени управник Банке Српске предложио је да се детаљан план активности у вези са спровођењем неопходних мјера за отклањање неправилности у пословању банке, достави најкасније у року од 30 дана од доношења закључка Владе Републике Српске, од 8. фебрура, након чега ће бити могуће сачинити дефинитиван приједлог за рјешавање будућег статуса банке.
Банка Српске - Фото: СРНА
Банка СрпскеФото: СРНА

Привремени управник Банке Српске сачинио је допуну Извјештаја о финансијском стању и перспективи банке у смислу да се рок за достављање детаљног плана активности, а у вези са спровођењем неопходних мјера за отклањање неправилности у пословању банке, услови динамиком и резултатима активности у вези са преговорима о финансијском аранжману са Међународним монетарним фондом које имају приоритетан и хитан статус у рјешавању.

Приједлог привременог управника утврђен је уважавајући напоре Владе Републике Српске да нађе рјешење и преузме обавезу према депонентима банке, саопштено је из Банке Српске.

Ако Влада Републике Српске не достави овај план у наведеном року, привремени управник упутиће Агенцији за банкарство Републике Српске захтјев за покретање ликвидационог поступка.

Приједлог је донесен уважавајући закључак Владе Републике Српске од 8. фебруара у којем се потврђује да су у току припремне активности у вези са утврђивањем економских и финансијских политика за потребе преговора о финансијском аранжману са Међународним монетарним фондом, на које ће утицати и принципи и модел реструктурисања Банке Српске у Бањалуци - у привременој управи.