latinica  ћирилица
10/02/2016 |  16:49 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Тегелтија позвао на смиривање тензија

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Милан Тегелтија позвао је данас на смиривање тензија када је ријеч о питању ношења вјерских обиљежја у правосудним институцијама.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је на почетку данашње сједнице ВСТС-а рекао да је полемика о питању ношења вјерских обиљежја изазвана због погрешне интерпретације одлуке Савјета, да ВСТС није донио закон, већ да је позвао на његово поштовање.

Он је нагласио да се јавност фокусирала само на хиџаб, иако се њихов позив односи на сва вјерска обиљежја, преноси портал "Вијести.ба".

"Многи чланови Савјета су ме обавијестили да у својим срединама трпе притиске због овога. Неки су добили јавне пријетње, међу њима сам и ја", додао је Тегелтија.

Он је рекао да се у међувремену ВСТС-у поново обратио поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић, који је показао интерес за сарадњу.

Тегелтија је изразио наду да ће се делегације ВСТС-а и Исламске заједнице, односно других вјерских заједница, у скорије време срести како би разговарали о овој теми.

У наставку данашње сједнице ВСТС ће у поподневним часовима разматрати анализу у вези са ношењем вјерских обиљежја у правосудним институцијама.