latinica  ћирилица
10/02/2016 |  16:54 ⇒ 16:58 | Аутор: СРНА

Предложен притвор осумњиченима за убиство повратника Милана Сарића

Тужилац Кантоналног тужилаштва Тузла предложио је Кантоналном суду одређивање притвора за Сулејмана Ђелибашића /27/ и Слађана Митровића /26/, с подручја Бијељине због сумње да су као саучесници из користољубља убили Милана Сарића /75/ у његовој породичној кући у засеоку Сарићи, општина Теочак.
Убиство у Сапни - Фото: РТРС
Убиство у СапниФото: РТРС

Постоји сумња да су Ђелибашић и Митровић ушли у кућу Сарића у намјери да му одузму новац за који су знали да држи у кући, завезали му руке иза леђа, те му рукама, ногама и тупим предметима задали већи број удараца у тијело и један ударац у браду, што је узроковало смрт Сарића.

Тада си извршили и преметачину ствари у кући.

Тужилаштво и припадници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона су у претходном периоду интензивно обављали низ истражних и оперативних радњи на терену, саслушања и вјештачења како би се утврдио идентитет починилаца овог убиства.

На основу наредбе Кантоналног тужилаштва Тузла, Центар за форензичка испитивања, вјештачења и истраживања Федералне управе полиције обавио је ДНК анализу прикупљених биолошких трагова са мјеста догађаја и упоредио их са узорцима крви осумњичених особа.

ДНК анализом утврђено је да биолошки трагови пронађени у кући припадају осумњиченим особама.

Центар јавне безбједности Бијељина је пружио подршку Тужилаштву и МУП-у Тузланског кантона, те су у Бијељини ухапшени Слађан Митровић, док је Ђелибашић од друге половине јануара већ био у притвору према рјешењу Општинског суда Тузла због основане сумње да је починио одређена кривична ђела из области имовинских деликата.

Након што је обављена криминалистичка обрада над овим лицима, МУП Тузланског кантона доставио је Тужилаштву извјештај о почињеном кривичном дјелу и предао их у надлежност Тужилаштва.

Тужилац је донио наредбу о провођењу истраге и испитао осумњичене, саопштено је из Кантоналног тужилаштва Тузла.

Повратник Милан Сарић пронађен је убијен и везан у својој кући са повредом на глави 23. децембра 2015. године, након чега је издата наредба за обдукцију да се тачно утврди начин и вријеме смрти.