latinica  ћирилица
10/02/2016 |  17:06 | Аутор: Б92

Зидан: Роналдо је бољи од Месија

Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан сматра да је центарфор "краљевског клуба" Кристијано Роналдо бољи фудбалер од Лионела Месија.
Зинедин Зидан - Фото: Screenshot/YouTube
Зинедин ЗиданФото: Screenshot/YouTube

Изјава легендарног Француза долази послије неколико текстова у којима се поставља питање да ли су најбоље партије иза Португалца, уз истицање да је нападач Барселоне недвано освојио своју пету Златну лопту.

Роналдо је ове сезоне одиграо 29 мечева за Реал и постигао 30 голова и уписао десет асистенција, док Аргентинац има наступ мање, исти број додавања за погодак, и шест голова мање на свом конту.

- Кристијано Роналдо је најбољи. Меси је његов ривал, а њихово ривалство је добра ствар за фудбал - кратак је био Зизу.

Један од најбољих везиста свијета свих времена почео је своју тренерску каријеру на клупи највећег клуба на планети, а проблематичан је био и његов тајминг за деби – послије серије лоших резултата под Рафаелом Бенитесом.

- Имам феноменалну групу играча. Веома сам задовољан и срећан њима и начином на који радимо. Што се самих мечева тиче, 80-90 одсто битној јесте ментална снага. Јер, ако сте фокусирани то је најважније. Играње за мадридски Реал је сан, а ми смо срећни што смо управо ту - закључио је Зидан.

Реал послије 23. кола Примере заостаје бод за градским ривалом Атлетиком, а четири у односу на водећу Барселону, која има и меч мање.