latinica  ћирилица
10/02/2016 |  17:11 | Аутор: СРНА

Пале: Историјски корак за Ски-центар "Равна планина"

Ски-центар "Равна планина" уврштен је на листу свјетских скијалишта добијањем хологације Међународне скијашке федерације /ФИС/ за организацију међународних такмичења.
Ски-центар "Равна планина" -
Ски-центар "Равна планина"

Сертификат ФИС потврђује да ски-стаза "Равна планина" испуњава све прописане стандарде за такмичење у слалому и велеслалому, саопштено је из фирме "Мајнекс", у чијем склопу послује овај ски-центар.

"Ово је историјски корак, не само за наш млади ски-центар који је почео са радом у зимској сезони 2014/2015. године, већ и за општину Пале јер ће сигурно имати велики утицај на њену туристичку понуду", рекао је власник "Мајнекса" Вељко Голијанин.

Он каже да је задовољан развојем ски-центра "Равна планина" који иде у правцу да постане скијалиште на којем ће се одржавати велика такмичења.

Инспектор за хомологацију стаза ФИС-а Душан Горишек истакао је да се данас пише историја овог скијалишта, што је од великог значаја, како за Пале, тако и за цијелу земљу.

"Ово је велики дан за општину јер добијамо нову туристичку дестинацију", истакао је начелник општине Пале Миодраг Ковачевић.