latinica  ћирилица
11/02/2016 |  08:17 ⇒ 18:43 | Аутор: ТАНЈУГ

ЕП у футсалу: Србија против Русије за финале

Футсал селекција Србије састаће се вечерас са Русијом у полуфиналу првенства Европе са жељом да направи још једно изненађење, оствари пласман у финале и обезбиједи прву медаљу у историји.
Футсал репрезентација Србије - Фото: РТРС
Футсал репрезентација СрбијеФото: РТРС

Селектор Србије Аца Ковачевић, уочи меча пред више од 11.000 гледалаца у Београдској арени, обећао је да ће играчи учинити све да још једном помјере границу и елиминишу актуелног вицепрвака.

"Добро се знамо, за ових девет година није било такмичења гдје нисмо играли. Побиједили смо их само на Европском првенству у Мађарској, док су они посљедњи пут славили недавно у Измиру на квалификацијама за СП. Надам се да ћемо се пласирати у финале, али и да се не деси направили смо велики успјех за српски футсал и промоцију истог", изјавио је Ковачевић и препустио Русима улогу фаворита.

Међутим, његов колега Сергеј Скорович изјавио је да су шансе 50:50, прије свега због подршке публике којуи ће имати Србија.

"Дошли смо до полуфинала, али не желимо ту да се зауставимо јер хоћемо побједу. Немамо право на грешку и свјесни смо тога јер је улог медаља. Кључни играчи Србије носе тим и то се видјело до сада", рекао је Скорович.

А кључни играчи Србије Милош Симић и Младен Коцић поручују да су пласманом у полуфинале остварили зацтран циљ, али да би побједом над Русијом исписали ново поглавље у својим каријерама.

"Искрено се надам да ћемо скинути скалп и Русији. Португалија и Русија су тимови из "велике четворке", уз Италију и Шпанију. Двије екипе су отишле кући и све је могуће", рекао је Симић.

Први стријелац Србије Коцић у изјави Танјугу наглашава да веома респектује Русију, али да уз велику помоћ са трибина ништа није немогуће.

"Уз голмана Аксентијевића пуно је лакше играти, бранио је немогуће до сада. Надам се да нисмо рекли све, играмо против доста јаког ривала, мјешавину Бразила и Русије, поштујемо их, али се не плашимо. Играмо за историју наших каријера и славу", истиче Коцић и додаје да је Шпанија фаворит за злато.

Полуфинале између Србије и Русије игра се од 18.30, док се од 21 сат састају Шпанија и Казахстан.