latinica  ћирилица
11/02/2016 |  08:35 | Аутор: РТС

Фудбалери Барселоне у финалу Купа Краља

Они су, једноставно, нешто сасвим друго. И таман када помислите да не могу бити бољи - да једноставно то није могуће - они вас демантују. Барселона је ремизирала са Валенсијом у другом мечу полуфинала Купа Краља (1:1, у првом дуелу 7:0) и тако поставила рекорд у дужини низа непобједивости.

Ово је 29 утакмица у којој Барселона није поражена, што је више од низа који је Блауграна имала у сезони 2010-2011 са Пепом Гвардиолом као тренером.

Барса је против Валенсије изашла у, благо речено, „шареном" саставу. Напросто, први меч и резултат у истом наметали су таква кадровска рјешења. Лионел Меси, Луис Суарес и Нејмар су добили слободно вече.

Алваро Негредо је постигао први гол на мечу у 39. минуту, послије контранапада и лопте Хосеа Гоје. Гости са стадиона Камп Ноу нису имали ниједан шут у оквир гола у првом дијелу игре.

Међутим, у самом смирају утакмице, резервиста Вилфрид Каптум је успио да поравна резултат шест минута прије краја сусрета.

Барселона ће у финалу (за које се надају да ће бити одиграно на „Сантијаго Бернабеу", наводно због капацитета) играти са бољим из дуела Севиља - Селта. Екипа са „Санчес Пизхуана" је први дуел ријешила у своју корист резултатом 4:0.