latinica  ћирилица
11/02/2016 |  08:43 | Аутор: РТС

Радоњић: Против Цедевите играти добро у дугим интервалима

Црвено-бијели вечерас од 20.00 часова дочекују Цедевиту у утакмици седмог кола Групе Е Топ 16 фазе Евролиге. Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа мора да одигра много боље у односу на претходна два меча против загребачке Цедевите ако жели да упише прву побједу над тим тимом ове сезоне и додао да ће гости из Загреба коначно осјетити прави амбијент Пионира. Улазнице за меч су распродате.
Дејан Радоњић (фото: mondo.rs) -
Дејан Радоњић (фото: mondo.rs)

"Још један дуел против Цедевите ове сезоне, први у Евролиги уопште. Цедевита је годинама градила и изградила стабилан клуб, који из године у годину постиже добре резултате... То је тим који је показао квалитет и није случајно што је међу 16 најбољих екипа у овој сезони. Два пута су нас побиједили и то довољно говори о озбиљности која је потребна да би се Цедевита савладала први пут ове сезоне", рекао је Радоњић новинарима у хали Пионир.

Звезда у Топ 16 фази има скор од три побједе и три пораза, док загребачки клуб има два тријумфа и четири пораза. Радоњић је подсјетио да је Цедевита у првој фази Евролиге остварила три велике побједе у гостима, против Арманија, Ефеса и Лиможа.

"Наставили су у истом ритму и у Топ 16 фази. То је тим који заслужује приступ пуно бољи од оног из прошлог дуела, 4. јануара (у Јадранској лиги), потребна је квалитетнија игра у дугом интервалу, у оба правца... да кроз такав однос и квалитет игре дођемо до побједе", рекао је Радоњић.

"Меч је за нас више од игре, али ми у овом тренутку желимо да пред нашим навијачима дођемо до нових бодова. Тачно је да је Цедевита славила у Пиониру, али сигуран сам да није осјетила прави амбијент Пионира. Ми ћемо на импулсу тог амбијента дати све од себе да остваримо још једну побједу у Топ 16", додао је Радоњић.

Звездин тренер је рекао да екипа има одређених здравствених проблема, али није желио да наведе о којим играчима је ријеч.

"Морамо сачекати до сутра да видимо да ли можемо да рачунамо на све", рекао је Радоњић.

На питање новинара да ли би Звезди биле довољне четири побједе за пласман у наредну фазу Евролиге, Радоњић је рекао:

"Сматрам да треба да размишљамо само о сљедећем мечу, ствари се мијењају, Панатинаикос се појачао... Радићемо да прво сутра дођемо до бодова, па онда да размишљамо даље. Да ли су четири побједе довољне или не, то је више ствар спортске прогнозе него озбиљних кошаркашких анализа", рекао је Звездин тренер.

Утакмица између Звезде и Цедевите игра се вечерас од 20.00 у хали Пионир.