latinica  ћирилица
11/02/2016 |  14:22 ⇒ 14:23 | Аутор: Б92

Цирбес: За мој напредак дугујем црвено-бијелима и Београду

Центар Црвене звезде Мајк Цирбес каже за сајт АБА лиге да свој напредак и врхунске игре ове сезоне дугује управо црвено-бијелима и Београду.
Мајк Цирбес (ФОТО: mondo.rs) -
Мајк Цирбес (ФОТО: mondo.rs)

“Већ сам много пута то рекао, овдје се осјећам врло добро и све је савршено. Људи из Београда живе за кошарку, а такође разумију игру, док у Звезди имам доброг тренера и саиграче. Знате, када играте на мојој позицији онда много зависите од саиграча, јер неко мора да вам дода лопту. Стога, заиста много дугујем осталим момцима“, каже Цирбес.

“Не знам одакле да почнем. Једноставно уживам у свему. Београд је дефинитивно постао моја друга кућа“, додао је Цирбес у интервјуу за сајт АБА лиге.

“Веома су добри заиста. Чињеница да играју Топ 16 фазу довољно говори о њиховом квалитету. Нема дилеме да нас очекује тежак задатак. Ипак, ми желимо да пошаљемо поруку у тој утакмици. Играмо на нашем терену и желимо да покажемо нашу пуну снагу“, рекао је Цирбес и за крај прокоментарисао навијаче:

“Поручио бих им да долазе на утакмице и пружају нам подршку, али нема потребе за тиме јер знам да ће то свакако чинити. Сви у тиму смо срећни и поносни што имамо такву публику на нашој страни, а моја порука би могла да буде – останите ту гдје сте и хајде да се заједно боримо до краја“.

Цирбес у Евролиги просјечно биљежи 14,9 поена и 6,5 скокова, а у АБА лиги има 12,6 поена и 5 скокова.