latinica  ћирилица
11/02/2016 |  14:41 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Лакташи: Више од 150.000 КМ за финансирање спортских организација

Скупштина општине Лакташи усвојила је данас одлуку о програму финансирања спорта и физичке културе у износу већем од 150.000 КМ, која предвиђа да се према начину финансирања сва спортска удружења подијеле у три групе.
Сједница Скупштине општине Лакташи - Фото: СРНА
Сједница Скупштине општине ЛакташиФото: СРНА

Предсједник Скупштине општине Лакташи Сњежана Радетић рекла је да би првој групи спортских удружења требало бити додијељено 20.000 КМ, другој у којој је већина спосртских удружења 115.000 КМ, а трећој групи 20.000 КМ.

Радетићева је истакла да су на данашњој сједници усвојене одлуке о именовању начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности и начелника Одјељења за имовинско-правне послове.

С дневног реда сједнице повучена је одлуке о давању сагласности за закључивање уговора о продаји неизграђеног грађевинског земљишта у Пословној зони Александровац, саопштено је из Службе за информисање општине Лакташи.

Начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман рекао је да је сва процедура у вези са продајом земљишта завршена и остало је још да се да сагласност за потписивање уговора, али да је протекле седмице интерес показао још један инвеститор, због чега је поменута одлука остављена за наредну сједницу.

Коџоман је додао да морају бити испоштоване потребе свих заинтересованих инвеститора и да се мора усагласити распоред парцела када је ријеч о продаји.

"Морамо на адекватан начин расподијелити преостале парцеле и на много опрезнији начин организовати продају грађевинског земљишта", нагласио је начелник општине.

Он је истакао да је општини Лакташи једини циљ отварање нових радних мјеста и производних погона, те да су Лакташима пожељни само инвеститори с истим намјерама.