latinica  ћирилица
11/02/2016 |  20:07 | Аутор: Агенције

Бошковић више није селектор рукометашица!

На сједници Управног одбора Рукометног савеза Србије, донијета је одлука о смјени досадашњег шефа стручног штаба због низа неуспјеха са националним тимом послије историјског сребра на СП у Србији 2013.
Саша Бошковић са рукометашицама Србије (ФОТО: english.blic.rs) -
Саша Бошковић са рукометашицама Србије (ФОТО: english.blic.rs)

Саша Бошковић више није селектор рукометашица. На сједници Управног одбора Рукометног савеза Србије, донијета је одлука о смјени досадашњег шефа стручног штаба због низа неуспјеха са националним тимом послије историјског сребра на СП у Србији 2013.

Српкиње су потом доживјеле дебакл на ЕП у Хрватској и Мађарској, гдје су елиминисане већ послије прве фазе. Четири најбоље играчице: Андреа Лекић, Драгана Цвијић, Сања Дамњановић и Катарина Томашевић донијеле су одлуку да не играју за репрезентацију док је Бошковић на клупи, а РСС је дао подршку селектору. Тим није успио да се прође бараж за СП против Румуније, али је као свјетски вицешампион добио специјалну позивницу за наступ у Данској.

Без четири ударне игле, Србија је елиминисана у осмини финала. Иако није остварен циљ, пласман у олимпијске квалификације, Бошковић је одбио да поднесе оставку, али јуче није прихваћен његов извјештај са СП. Сви чланови УО гласали су за његову смјену, осим једног који је био уздржан. Тиме је завршен мандат тренера који је на клупи био од 2011.

Српске даме 9. и 13. марта играју треће и четврто коло квалификација за ЕП против Чешке, а до избора новог селектора (вјероватно у јуну), тим ће водити помоћник Живојин Максић и остатак актуелног стручног штаба.