latinica  ћирилица
12/02/2016 |  08:09 | Аутор: СРНА

Данас промјењиво облачно, крајем дана киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјењиво облачно вријеме, слаба киша падаће на југозападу, а према вечери и током ноћи прошириће се на централне и источне крајеве.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Током пријеподнева на југозападу и крајњем западу преовладаваће облачно вријеме са мјестимично слабом кишом. У осталим предјелима биће суво са више сунчаних периода. Слично ће бити и током дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине ће се поподне и увече интензивирати на западу и југозападу када се очекује ширење облачности према осталим предјелима што ће условити слабу кишу у већини предјела. На вишим планинама на југозападу и западу постојаће услови за слаб снијег.

Дуваће слаб вјетар јужних смјерова, а у Херцеговини умјерен југо.

Највиша дневна температура ваздуха од седам на западу до 13 степени на југу и истоку, док ће у вишим предјелима бити око три степена Целзијусова.

Према прогнози хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, магле има по котлинама.

Најнижа температура ваздуха и јутрос је измјерена на Бјелашници - минус осам степени.

Минус четири у 7.00 часова измјерено је на Јахорини на 1.560 метара, на Сокоцу и на Хан Пијеску, минус три на Чемерну, у Ливну, Дрвару, Купресу и Бугојну, минус два у Мркоњић Граду, Дринићу, Јајцу и Санском Мосту, а минус један степен на Иван-седлу, у Приједору, Новом Граду, Крупи на Уни, Калиновику, Гацку, Фочи, Српцу, Градишци, Рибнику, Тузли и Зеници.

У Бањалуци, Сарајеву, Вишеграду, Рудо, на Мраковици, у Билећи и Горажду било је нула степени, у Бијељини, Добоју, Сребреници, Стоцу и Зворнику измјерен је један степен, у Требињу два, у Бихаћу и Градачцу три, у Мостару четири и у Неуму шест степени.

Херцеговина је протекли дан била најкишовитија. У Требињу су пала четири литра по метру квадратном, у Билећи три, а у Гацку два литра.

На Чемерну је јутрос у 7.00 часова висина снијега износила шест центиметара, на Хан Пијеску четири, у Калиновику два и у Гацку један центиметар.