latinica  ћирилица
12/02/2016 |  08:35 | Аутор: Б92

НБА: Побједе Оклахома Ситија и Милвокија

Протекле ноћи одигране су само двије утакмице у НБА лиги, а побједе су остварили Оклахома Сити Тандер и Милвоки Бакси.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Тандер је надиграо Њу Ореланс Пеликансе 121:95, а меч је обиљежио Расел Вестбрук којем је недостајао скок за нови трипл-дабл.

Бакси су пред Ол-стар викенд надиграли Вашингтон Визардсе 99:92, а опет је кључни фактор био Крис Мидлтон.

Оклахома Сити Тандер – Њу Ореланс Пеликанс 121:95

Дуел Тандера и Пеликанса нажалост протекао је у жалости, јер је помоћном тренеру домаћег тима Монтију Вилијамсу, а који је прошле сезоне радио у Пеликансима, у саобраћајној несрећи погинула супруга Ингрид.

Играчи оба тима су били значајно погођени несрећним догађајем, па је тренер Тандера Били Донован истакао захвалност играчима због начина како су се носили са ситуацијом.

Меч је обиљежио Расел Вестбрук који је постигао 23 поена уз 10 асистенција и 9 скокова, Кевин Дурент је додао такође 23 поена уз 6 проигравања, а пратио их је Серж Ибака са 18 поена уз 7 ухваћених лоптри и 3 блокаде.

"Ми много волимо ову игру, волимо побједе, волимо савремене трендове и сличне ствари, али ништа од тога није битно. Једина важна свар су односи, породица, љубав, то једино траје заувијек", рекао је Дурент.

Пеликансе су предводил Ентони Дејвис и Џру Холидеј са по 23 поена, а док је сјајни центар имао само три скока, плеј је забиљежио 6 асистенција уз 5 украдених лопти.

Оклахома Сити је трећи на Западу са 40-14, док је Њу Орленас 12. са 20-33.

Милвоки Бакс – Вашингтон Визардс 99:92

Улога Криса Мидлтона у редовима Бакса развила се од обичног потрошача лопти у кључног играча.

Сјајни кошгетер је предводио Баксе до друге узастопне побједе, а умјесто своје уобичајене позиције са дистанце, штету ривалу је овај пут највише наносио продорима на кош.

Убацио је 27 поена Визардсима, уз 9 асистенција, 6 скокова и 5 украдених лопти. Пратили су га Јанис Андетокумбо са 17 поена и 13 скокова и Џабари Паркер са такође 17 поена уз 9 ухваћених лопти.

Најефикаснији у редовима Визардса био је Бредли Бил са 19 поена, Џон Вол је додао 15 уз 10 асистенција, али је и изгубио чак 7 лоптри.

По 14 поена убацили су Нене Иларио, Ото Портер Џуниор и Марчин Гортат, који је имао и 10 скокова.

Бакси су и даље један од најгорих тимова лиге, имају скор 22-32 на 13. позицији на Истоку, док су Визардси десети са 23-28.