latinica  ћирилица
12/02/2016 |  08:52 | Аутор: Б92

Ђоковић одушевио Милера у Пиониру

Центар Црвене звезде Владимир Штимац одлучно одбија да прича о могућем пласману тима у Топ 8 фазу Евролиге.
Ђоковић и Милер (фото: StarSport) -
Ђоковић и Милер (фото: StarSport)

Црвено-бијели су убједљивом побједом над Цедевитом (94:74) задржали велике шансе да се пласирају у наредну рунду елитног такмичења.

"Нећемо да причамо о Топ 8, имамо сада Сутјеску па Куп, тек послије можемо о томе, можда. Увијек разговаорамо о томе да останемо на земљи, али шта причамо ће да остане мала тајна", рекао је Штимац.

Штимац је постигао 6 поена, али је сјајно контролисао скок са 13 ухваћених лопти поред најбољег играча Цедевите Мира Билана.

"Дефинитивно одличан играч, неутралисали смо га на најбољи могући начин скоковима. Он мора да игра одлично као и увијек, игра 30 и нешто минута. Они су озбиљна екипа, морамо сваку сљедећу утакмицу с њима да се спремимо максимално као што смо за ову, па нећемо имати проблема. Веома тешка утакмица, дошли су на 52:46, било је ризично, али смо се вратили у нашу игру и заслужено побиједили", додао је Штимац.

Највећа атракција у Пиониру у четвртак увече ипак је био најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић који се поздравио са свим играчима Звезде.

"Дошао дечко поздравио се с нама, шта има он с нама да прича не може да стоји колико је људи око њега. Нисмо и ми жељели да га малтретирамо", јасан је центар српског шампиона.

Долазак Ђоковића посебно је орасположио Звездиног Американца Квинсија Милера.

"Најбољи тенисер на свијету, видио сам га, срећан сам што је овдје, што је био уз нас. Нека настави да ради оно што ради за себе и Србију, ради то изврсно", рекао је Милер.

Американац је био најефикаснији играч црвено-бијелих са 22 поена.

"Сјајно смо играли, гријешили смо много, али смо добро одиграли на крају. Само сам играо јако, то је све. Не размишљамо о Топ 8, идемо дан по дан, утакмицу по утакмицу. Желимо да будемо константни и бољи као тим", закључио је Милер.

Звезда у осмом колу групе Е дочекује Анадолу Ефес, али за сада није познато гдје ће меч бити одигран, врло извјесно и ван Београда.