latinica  ћирилица
12/02/2016 |  11:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Аксентијевић: Брозна би била права сатисфакција за нас

Српски футсалери Миодраг Аксентијевић и Марко Пршић поручили су да би побједа над Казахстаном у борби за бронзану медаљу на првенству Европе била права сатисфакција и награда за национални тим.
Футсал - Фото: илустрација
ФутсалФото: илустрација

Србија је јуче у полуфиналу поражена од Русије 3:2 послије продужетака, али сутра има прилику да освоји прву медаљу у историји уколико савлада Казахстан.

"Поносан сам на своју екипу која до сада није изгубила на цијелом турниру у регуларном току. Продужеци су лутрија, могли су и пенали да буду, али се показала разлика између наше и њихове лиге, као и већи број играча", поручио је Аксентијевић Танјугу.

Сјајни голман истиче да екипа, упркос великој исцпљености, и даље има снаге и мотива да се издигне.

"Бронза се осваја, а сребро добија послије пораза. Још један мотив за нас, били бисмо пресрећни да освојимо бронзу, као и цијела нација. То би била права награда", јасан је био Аксентијевић.

Марко Пршић, који је много пута играо против Русије, био је разочаран новим поразом.

"Као да смо уклети против Русије, добијају нас увијек један разлике 3:2, 2:1, 4:3... Мислили смо да је сада тренутак да их преломимо и окренемо ствари у своју корист, али све је то спорт. Имали смо своје тренутке, стисли их, ломили у финишу за 3:2 и на крају опет примили гол", изјавио је Пршић Танјугу.

Он је додао да остаје велики жал, али и да је борба за треће мјесто велики улог.

"Ми Срби смо увијек гладни, да нам је неко прије почетка првенства рекао да ћемо довде догурати сви бисмо оберучке прихватили, али како смо побјеђивали расли су апетити. Морамо да се одморимо, узмемо медаљу и направимо подвиг који нико са ових простора није успио" и описао атмосферу у свлачионици послије утакмице са Русијом.

"Били смо утучени у свлачионици, али и причали да смо играли против футсалера који зарађују по 300.000 или 400.000 евра годишње. Ми смо једна породица и играмо сви за једног", казао је Пршић.

Футсалер крагујевачког Економца рекао је да би тријумф над Казахстаном била награда екипи за труд и залагање.

"Бронза би била сатисфакција за атмосферу, публику, све... Види се да нас народ воли, преко ноћи смо свима у Србији постали симпатични. Медаља би била круна свега и онога о чему смо сањали", закључио је Пршић.

Живановић: Сад морамо да "покидамо" за бронзу

Репрезентативац Србије у футсалу Александар Живановић рекао је да је његова екипа заслужила финале првенства Европе у Београду, али да је срећа поново била на страни Русије, уз велику помоћ натурализованих Бразилаца.

Русија је славила над Србијом (3:2) послије продужетака, па изабраницима Аце Ковачевића сутра преостаје да против Казахстана тријумфом дођу до бронзе.

"Осим Европског првенства у Мађарској, ово је пети или шести пут да губимо од Русије једним голом разлике. Ипак, од свих дуела у овом смо били најближи побједи и мислим да смо је више заслужили. Примали смо голове из индивидуални грешака, док смо их давали из лијепих акција. Тешко нам је, иако нико није предвиђао финале прије турнира", рекао је Живановић Танјугу.

Живановић посебно жали за шансом у финишу регуларног дијела, када Србија није искористила индиректан ударац.

"Имали смо велику шансу 30 секунди прије краја меча да нас лансира у небеса и постанемо хероји нације, али нисмо успјели. У продужецима је дошла до изражаја снага, пошто се руска лига игра 50 минута меч, и на крају смо пали. Иако им је јака руска лига, превага су били Бразилци".

Према његовим ријечима екипа мора што прије опорави и спреми за дуел са Казахстаном.

"Видјело се колико су искусни Руси, играли су продужетке без контакта, без игре, а примили смо гол из аута. Нисмо успјели да направимо историјски успјех и одемо у финале, иако је и ово сјајан резултат. Морамо да подигнемо главу горе и "покидамо" за треће мјесто".

Живановић је апеловао на челнике Савеза да обрате већу пажњу на футсал у Србији.

"Уз мало више улагања и повјерења челника Савеза и осталих, мислим да би се препознало. Дошли смо у ситуацију да играмо егал са свима. Направили смо искорак даље, играмо све боље, сви нас се плаше и желе да нас избјегну", закључио је Живановић.

Утакмица између Србије и Казахстана игра се сутра од 18.30 сати у Арени.