latinica  ћирилица
12/02/2016 |  11:52 | Аутор: СРНА

Вучић: Мала и средња предузећа носиће привредни развој Србије

Србија ће имати сјајну будућност када мала и средња предузећа буду носила 50 одсто бруто домаћег производа , рекао је данас премијер Србије Александар Вучић, додавши да је успјех што та предузећа данас креирају 30 одсто БДП-а земље.

"Ви сте носиоци прогреса, ви носите напредак овој земљи", поручио је Вучић представницима малих и средњих предузећа на додјели плакета најбољим носиоцима електронског сертификата "Екселент СМЕ" у Привредној комори Србије.

Он је истакао да тренутно 770.000 људи у Србији ради у малим и средњим предузећима.

Вучић је рекао да ће држава и убудуће да помаже малим и средњим предузећима повољним кредитима и субвенцијама, јер она доприносе мијењању свијести да се више не живи у самоуправљању, већ људи сами морају да креирају своју будућност.

Он је навео и да је држава издвојила више новца за оне који тек улазе у бизнис, те да је за старт-ап програме, односно оне који тек почињу приватни бизнис, у овој години предвиђено 50 одсто бесповратне помоћи.

Привредна комора Србије, у сарадњи са компанијом "Кофас" и стратешким партнерима, наградила је данас најбоље носиоце електронског сертификата "Екселент СМЕ" у 2015. години.

У прошлој години најбоље резултате, према оцјени Привредне коморе, "Кофаса", "Акса осигурања", "Ер Србије" и компаније "Сименс", остварили су, између осталих, "Крибоне" из Чачка и "Принц летер" из Пожеге који се бави производњом кожне галантерије.

Затим, "Сигма" из Куле која се специјализовала за опрему за дезинфекцију воде, "Метадата" из Београда, мљекара "Моравица" из Ариља, "Кон-транс" из Београда који се бави организацијом контејнерског саобраћаја, резерват "Увац" у западној Србији , болница "Бел медик" из Београда, "Дубес" из Београда које се бави рјешењима у области ИТ технологије.