latinica  ћирилица
12/02/2016 |  12:02 | Аутор: СРНА

Промјенљиво вријеме са температуром изнад просјека

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво вријеме, повремено са кишом и температуром изнад просјека за ово доба године, изјавио је Срни дежурни метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу Игор Ковачић.
Сунце - Фото: РТРС
СунцеФото: РТРС

Сутра ће у јутарњим часовима бити облачно са мјестимичном кишом, која ће од запада до југа бити обилнија, на југу је могућ пролазни, на махове олујни вјетар, а на планинама пролазни снијег.

Престанак падавина, како је рекао, очекује се током пријеподнева, а према вечери ново наоблачење према западу. У ноћи на недјељу, 14. фебруар, у Крајини се мјестимично очекује киша, а у другим предјелима биће суво уз могућу облачност.

Јутарња температура сутра ће бити од један до шест степени, на планинама минус два степена Целзијусова, а највиша дневна од осам до 12 степени Целзијусових.

У недјељу, 14. фебруара, наставиће се промјенљиво облачно вријеме са мјестимично пролазном кишом, доста вјетровито са појачаним јужним вјетром у Херцеговини. На југу ће киша бити чешћа, а у осталим предјелима очекује се суво вријеме уз пораст температуре.

Јутарња температура биће од три до девет степени, а највиша дневна од 12 до 17 степени Целзијусових.

У понедјељак, 15. фебруара, задржаће се промјенљиво вријеме, на југу и западу мјестимична киша уз интезивирање пљускова, док ће на сјевероистоку и истоку кише бити само повремено, уз вишу температуру у односу на претходне дане.

Вјетар ће бити умјерен, у Херцеговини јак југо.

Јутарња температура биће од три до 10 степени, а највиша дневна од 12 до 18, у западним предјелима испод 10 степени Целзијусових.