latinica  ћирилица
12/02/2016 |  12:47 | Аутор: Б92

Мирор: ЈСЛ најдосаднија лига у Европи

Енглески ’Мирор’ направио је листу од шест најдосаднијих европских лига, односно шест лига у којима првопласирани тим има највећу предност.
Јелен Супер лига - Фото: илустрација
Јелен Супер лигаФото: илустрација

На првом мјесту је српска Суперлига у којој послије 22 утакмице Црвена звезда има у односу на другопласирани Чукарички чак 25 бодова предности.

Екипа Миодрага Божовића није имала конкурента у јесењем дијелу сезоне, има 19 узастопних побједа и гол разлику невјероватних +50.

Одмах иза српске Суперлиге је француска Лига 1. Пари Сен Жермен освојио је три узастопне титуле у Француској, а освојиће и четврту пошто послије 25 одиграних утакмица има 69 бодова, чак 24 више од Монака који је на другом мјесту.

Тим Лорана Блана има мању бодовну предност од Звезде, али и бољу гол разлику (+51).

На трећем мјесту је грчка Суперлига, односно Олимпијакос, братски клуб Црвене звезде. Пирејски црвено-бијели неприкосновени су у Грчкој, а послије 21 одигране утакмице имају 19 бодова више од АЕК-а (61-42).

Борба за титулу није занимљива ни у Мађарској. Ференцварош је неприкосновен, има 49 бодова послије 19 кола, 18 више од Ујпешта и готово извјесно ће освојити титулу.

У бјелоруској Премијер лиги БАТЕ је на челу табеле послије 26 утакмица. Тим из Борисова има 65 бодова послије 26 утакмица уз само један пораз. Други је Динамо Минск са 53 бода и три пораза.

Исту бодовну разлику првопласирани има и у швајцарској Суперлиги гдје послије 19 утакмица води Базел са 46 бодова, испред екипе Грасхоперса.