latinica  ћирилица
12/02/2016 |  14:31 | Аутор: СРНА

У суботу нестабилно са падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се у већини крајева очекује киша, а на планинама слаб снијег или сусњежица.
Падавине - Фото: РТРС
ПадавинеФото: РТРС

Киша се очекује током пријеподнева и увече, а очекивана количина падавина у току 24 часа на југу и југозападу је од 20 до 40, локално и до 50 литара по метру квадратном. У осталим крајевима очекује се да падне од један до седам литара кише по метру квадратном.

Ујутро ће бити облачно, на сјеверу ће падати слаба мјестинична киша, док ће у централним крајевима и на истоку падавине бити умјерене. Обилније падавине очекују се од југозапада до југа интензивнија, а на југу је могућа грмљавина. На планинама постоји могућност за пролазни снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева очекује се престанак падавина, прво на крајњем сјеверозападу, а затим у централним и сјевероисточним предјелима. На југу и југоистоку биће пљускова, који ће према крају дана бити рјеђи.

Према вечери очекује се повећање облачности на западу, па ће током ноћи у Крајини поново бити услова за кишу мјестимично.

Јутарња температура ваздуха од један до шест, у вишим предјелима око минус два степена. Највиша дневна температура ваздуха од осам на западу до 12 на истоку, у вишим предјелима око четири степена.

Према прогнози хидрометеоролошког завода, данас је било умјерено до претежно облачно вријеме, а киша је регистрована у Крајини и на југозападу.

На Бјелашници је у 13.00 часова измјерено минус шест степени, на Јахорини и на Чемерну нула, у Купресу и Гацку два, на Хан Пијеску и у Калиновику три, на Мраковици, у Невесињу, на Сокоцу и на Иван-седлу четири, у Фочи, Билећи, Рудом и Ливну пет, у Крупи на Уни, Новом Граду и Српцу шест степени.

Седам степени измјерено је Требињу, Дринићу и Вишеграду, осам у Дрвару и Сарајеву, девет у Мостару, Сребреници, Шипову и Санском Мосту, десет у Бањалуци, Приједору, Неуму, Стоцу, Бихаћу, Градачцу, Бугојну и Јајцу, 11 у Добоју, Мркоњић Граду, Зворнику, а 12 у Бијељини, Тузли и Зеници.