latinica  ћирилица
12/02/2016 |  16:34 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Лукач: ЦЈБ Приједор постиже добре резултате (ВИДЕО)

Прије непуне три године у Приједору је формиран Центар јавне безбједности. О резултатима рада министар унутрашњих послова Драган Лукач разговарао је са руководством Центра и градоначелником Марком Павићем.
ЦЈБ Приједор постиже добре резултате - Фото: РТРС
ЦЈБ Приједор постиже добре резултатеФото: РТРС

Закључено је да је ЦЈБ Приједор позитивним резултатима рада оправдао своје постојање, као и да је неопходно радити на његовом јачању и опремању. Министар Лукач најавио је да ће ресорно министарство радити на опремању свих полицајаца и да је у току опремање Јединице за подршку.

Од оснивања ЦЈБ Приједор у новембру 2013. године до данас, на подручју ове регије у опадању су сви видови криминала, а расвијетљеност кривичних дјела је 80 одсто. У Центру је тренутно 640 запослених, међу којима 500 полицијских службеника.

Далибор Иванић, начелник Центра јавне безбједности Приједор, рекао је да од свог формирања ЦЈБ постиже добре резултате, као и висок степен имовинске и личне безбједности грађана.

Он је навео да би већи број полицијских службеника, прије свега у граду Приједору, био од велике користи да би могли да постигну још боље резултате.

Због позитивних резултата рада, а у циљу заштите грађана, градоначелник Марко Павић истакао је да приједорски Центар заслужује кадровско појачање, као и да би било потребно додатно опремање, како материјално, тако и на сваки други начин.

Циљ је да се подигне безбједност на највиши могући ниво. Грађани морају имати повјерења у полицију, а Центар јавне безбједности је одличан примјер другима. Министар Лукач је нагласио значај опремања полицијских службеника и јединица за подршку.

Нагласио је да ће се и даље радити на опремању полицајаца свеукупно, а такође и у ЦЈБ Приједор. Навео је да се већ ради на опремању јединица за подршку, као и Јединице за подршку ЦЈБ Приједор која ће добити нову опрему и наоружање, а планирана је и квалитетна обука.

Из МУП-а Републике Српске је потврђено да ускоро бити формиран и Центар јавне безбједности Зворник, након што је Зворник  добио статус града.