latinica  ћирилица
12/02/2016 |  18:47 ⇒ 23:14 | Аутор: РТРС

Тужилаштво ће тражити притвор за Павловића и троје осумњичених (ВИДЕО)

Тужилаштво БиХ тражи притвор за власника и службенике Павловић банке Слободана Павловића, Петра Лазића, Љиљану Гарић и Благу Благојевића, јуче ухапшене због, како је речено, финансијског криминала у вези с пословањем Павловић банке.
Павловић банка - Фото: илустрација
Павловић банкаФото: илустрација

Рочиште ће бити одржано сутра. Након данашњег трочасовног саслушања у Тужилаштву БиХ, бранилац осумњичених Миодраг Стојановић потврдио је да им се на терет ставља прање новца, злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање службене исправе. Стојановић је данас категорично демантовао да је Слободан Павловић био у бјекству. Поједини медији јуче су још око поднева објавили да је ухапшен, што није било тачно, каже Стојановић, и додаје, да је Павловић био на службеном путу у Требиљу и све вријеме у вези са представницима СИПА. Такође је додао да ће о цијелом току процеса бити обавијештена и Амбасада САД с обзиром на то, да Павловић има и америчко држављанство.

Због обимне финансијске документације и прелиминарних налаза вјештака финансијске струке коју им је Тужилаштво ставило на располагање, осумњичени су истакли да ће се у овој фази поступка бранити ћутањем.

Стојановић категорично демантује и јучерашње наводе појединих медија да је Павловић био у бјекству.

И док се оправдано поставља питање, како су медији хапсили прије СИПА, а ваљда би требало и тиме неко да се позабави, сам предсједник Српске Милорад Додик сматра да је на сцени покушај наметања једне страховладе, режима силе од стране БиХ. Истиче да је очигледно створена једна психоза страха или понашања које иде за тим да је данас у БиХ најважније мјесто бх. Тужилаштво.

Истовремено, из управе Павловић банке јасно поручују клијентима да буду спокојни, јер је банка ликвидна и финансијски апсолутно стабилна. Кажу, ово је већ трећи или четврти пут за годину дана како се њихови клијенти доводе у заблуду око пословања банке, а коју узрокују политичке провокације и њима наклоњени поједини медији.

Ружица Јанковић, директорка Павловић банке, још једном је позвала клијенте Банке да не насједају на нетачне и злонамјерне информације које свјесно или несвјесно имају за циљ да дестабилишу Павловић банку која је, како истиче, финансијски стабилна.

С обзиром на то, да Слободан Павловић уз БиХ има и америчко држављанство, каже адвокат Стојановић, његово је право да о цијелом процесу буде обавијештена и Амбасада САД, а њени представници имају увид да ли има евентуалних незаконитих поступања.