latinica  ћирилица
12/02/2016 |  19:07 | Аутор: Б92

Грбић: Поднио сам оставку, она није прихваћена

Селектор српских одбојкаша Никола Грбић рекао је да је поднио оставку на ту функцију, али да ју је предсједник Одбојкашког савеза Александар Боричић одбио.
Никола Грбић - Фото: blic.rs
Никола ГрбићФото: blic.rs

Грбић је оставку поднио послије неуспјеха у квалификацијама за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, па се први пут од 1992. године репрезентација Србије неће наћи на највећој спортској планетарној смотри.

Под Грбићевим вођством, српски одбојкаши су освојили сребро у Свјетској лиги и испали у четвртфиналу Европског првенства, прије дебакла у Берлину.

- Послао сам своју оставку Александру Боричићу, јер нисам испунио задатак који ми је задао. Међутим, он је само одмахнуо главом и рекао:"Престани да се завитлаваш, не прихватам твоју оставку, остајеш на клупи до Олимпијских игара у Токију 2020. године." Наравно, ако тим не буде играо добро и не буде постизао добре резултате, отићи ћу раније јер је добробит репрезентације најважнија - истакао је Грбић.

Грбић иза себе има тек једну и по сезону у улози тренера и свјестан је да мора још много тога да научи.

- Осјећам одбојку, знам све о одбојци, али морам да научим још много о њој као тренер. Јер, није исто бити играч и тренер, сада то јасно видим. Увијек полазим од себе. Одмах послије неуспјеха у Берлину, почео сам да размишљам у чему је био проблем. Најлакше је било уперити прстом у играче и рећи да нису одиграли добро. Али, били смо заједно тамо и они не могу да промијене своју игру, ако ја не промијеним нешто у свом приступу - нагласио је Грбић.