latinica  ћирилица
12/02/2016 |  20:54 | Аутор: РТРС

Рукометаши Борца изгубили од Бреста

Рукометаши Борац м:тела доживјели су нови пораз у СЕХА лиги, а бодове је из Бањалуке однио бјелоруски Брест Мешков који је славио са 42:34.
Сеха лига: Борац - Вардар (Фото: Facebook.com) -
Сеха лига: Борац - Вардар (Фото: Facebook.com)

Рукометаши Борца су пред својим навијачима изгубили од бјелоруског шампиона Брест Мешкова са 42:34, у сусрету 16. кола. Тим Бориса Дворшека био је равноправан само у првих десетак минута сусрета. Тада, при резултату 8:8, гости праве мини-серију од 4:0, и ту предност чувају до краја полувремена. Послије 30 минута игре било је 20:16 за Мешков.

У наставку, екипа из Бјелорусије повећава предност која је у неколико наврата износила и 11 голова. У финишу је Јанковић добро искористио своје минуте, па је и разлика спуштена на минус осам. И овога пута, Борац је примио више од 40 голова, а голмани Ефендић и Иванишевић имали су заједно само 7 одбрана. Ипак, радује боља и бржа игра у нападу црвено-плавих.

У екипи Борца, Николић је постигао 6, а млади Ћеранић 5 голова. У тиму Бреста, најбољи је био Растко Стојковић који је прије 13 година носио црвено-плави дрес. Искуисни Стојковић је постигао 9 голова, од тога 6 са линије седам метара.

Ово је била 11. побједа Мешкова који заузима 3. позицију на табели. Борац је претпосљдњи, девети. До краја лигашког дијела СЕХА лиге, Борац ће одиграти још двије утакмице и то обје у Борику - 20. фебруара против Војводине и седам дана касније против Нексеа из Нашица. Биће то прилика да Бањалучани побједама поправе позицију на табели и направе добру увертиту пред лигу за шампиона БиХ.