latinica  ћирилица
13/02/2016 |  08:09 ⇒ 10:14 | Аутор: ТАНЈУГ

ЕП у футсалу: Србија против Казахстана за прву медаљу у историји

Футсал репрезентација Србије вечерас у Београдској арени игра против Казахстана меч за треће мјесто на првенству Европе и прву медаљу у историји.
ЕП у футсалу: Србија (Фото:  M.Вукадиновић) -
ЕП у футсалу: Србија (Фото: M.Вукадиновић)

Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић сматра да је Казахстан екипа за респект, али да ће његови играчи учинити све да побиједе и освоје медаљу.

"Казахстан је селекција за сваки респект, кључни играч Лео неће играти због картона, док им је капитен повријећен. Ипак то ништа не мора да значи. Учинићемо све да се бронзаном медаљом опростимо од наше публике", рекао је Ковачевић.

Сјајни голман Миодраг Аксентијевић истиче да екипа, упркос великој исцпљености послије пораза од Русије у полуфиналу и даље има снаге и мотива да се издигне.

"Бронза се осваја, а сребро добија послије пораза. Још један мотив за нас, били бисмо пресрећни да освојимо бронзу, као и цијела нација. То би била права награда", јасан је Аксентијевић.

Репрезентативац Александар Живановић каже да је у полуфиналу пропуштена велика шанса, али да је и полуфинале сјајан резултат.

"Морамо да подигнемо главу горе и 'покидамо' за треће мјесто", изјавио је Живановић.

Утакмица између Србије и Казахстана игра се од 18.30 сати, док се у финалу од 21 сат састају Шпанија и Русија.