latinica  ћирилица
09/03/2016 |  10:14 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Златко Максимовић напустио СДС (ВИДЕО)

Златко Максимовић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Срспке објавио је данас своју кандидатуру за градоначелника Бијељине на локалним изборима 2016. године као кандидат Покрета успјешна Српска.
Златко Максимовић - Фото: РТРС
Златко МаксимовићФото: РТРС

Максимовићеву кандидатуру за градоначелника Бијељине подржали су градски одбори СНСД-а, ДНС-а, Социјалистичке партије РС, Српске радикалне странке, Српске напредне странке, Покрета за Семберију и Партије уједињених пензионера.

Максимовић је тражио од Градског одбора СДС да га избрише из евиденције странке, а у републичком парламенту убудуће ће дјеловати као независни посланик. 

- Моји проблеми у Градском одбору СДС не трају нити пет дана нити пет мјесеци, трају далеко више, трају пет година. Они који су чланови СДС то знају, зна и доста новинара. Ту су различити концепти. Ова група СДС Бијељине - њима је у интересу појединачни интерес , интерес појединца, рекао је Максимовић и додао - Код мене су заступљени интереси шире друштвене заједнице и због тога сам се послије дугог размишљања, консултовања са пријатељима одлучио на овај корак. 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да га кадидатура за градоначелника Златка Максимовића не изненађује.