latinica  ћирилица
21/03/2016 |  19:06 ⇒ 22/03/2016 | 08:38 | Аутор: Б92

Жријеб за Мајами: Новак на Роџера у полуфиналу

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић почеће одбрану титуле у Мајамију против Јиржија Веселог или Кајла Едмунда, одлучено је жребом.
Новак Ђоковић (фото: Twitter @BNPPARIBASOPEN) -
Новак Ђоковић (фото: Twitter @BNPPARIBASOPEN)

Српски тенисер је Мастерс на Флориди до сада освајао пет пута, а покушаће да поново подвиг из претходне двије године када је успио да освоји и Индијан Велс и Мајами.

На Мастерсу у Мајамију на терен се враћа и Роџер Федерер послије повреде, а Новак би управо против Швајцарца могао да игра у полуфиналу. На другој страни жреба су Енди Мари, Стан Вавринка и Рафаел Надал. Веома занимљиво би могло да буде већ у другом колу, пошто ће Дел Потро играти против Федерера ако побиједи Пељу.

У трећој рунди Новаков ривал би могао да буде Фелисијано Лопес или Мартин Клижан. Српски тенисер би у четвртом колу могао да се састане са Домиником Тимом, док би пројективани ривал у четвртфиналу требало да му буде Томаш Бердих.

Виктор Троицки је такође слободан у првој рунди, а ривал у другом колу биће му Сервантес или млади Рубљов, док ће Душан Лајовић на старту турнира играти против квалификанта.

Пројектована четвртфинала у Мајамију:

Ђоковић – Бердих
Федерер – Ферер
Надал – Вавринка
Мари – Нишикори