latinica  ћирилица
23/04/2016 |  18:38 ⇒ 20:49 | Аутор: СРНА

Бициклистичка трка Београд-Бањалука: Побједник прве етапе Виталиј Буц (ВИДЕО)

Бициклиста из Украјине Виталиј Буц побједник је прве етапе овогодишње Бициклистичке трке Београд-Бањалука, вожене од Београда до Бијељине у дужини од 132 километра.
Виталиј Буц побједник прве етапе Бициклистичке трке Београд - Бања Лука - Фото: СРНА
Виталиј Буц побједник прве етапе Бициклистичке трке Београд - Бања ЛукаФото: СРНА

Вријеме побједника је 2:39:35, просјечна брзина је 49,6 километра на час, што је према ријечима организатора, просјек какав имају врхунски бициклистички каравани у Француској, Италији и Шпанији.

Буц, члан екипе "Колс", славио је испред земљака Олександера Сурутковича који вози за екипу из Азербејџана "Синерџи Баку сајклинг тим", а треће мјесто припало је Бјелорусу Раману Раманауу, члану екипе "Минск".

По завршетку етапе у Бијељини објављено је да је у конкуренцији 105 такмичара из 18 земаља најбоље пласирани српски такмичар деветнаестогодишњак Душан Рајовић из Краљева који је на циљ стигао осми.

Вицеконзул Србије у Бањалуци Дејан Зафиров поздравио је организаторе трке и такмичаре, као и бројне грађане Бијељине који су пратили долазак бициклистичког каравана у град.

Зафиров је рекао да ова трка најбоље манифестује оно за шта се Генерални конзулат Србије у Бањалуци залаже, а то је максимално спајање оличено кроз Споразум о специјалним паралелним везама Србије и Републике Српске и спајање Срба са обје стране ријеке Дрине.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је као домаћин честитао побједницима и истакао да су побједници сви учесници ове велике трке и сви људи који се баве спортом.

Трку "Београд-Бањалука" Међународна асоцијација организатора бициклистичких трка уврстила је међу 100 најбољих на планети.