latinica  ћирилица
24/04/2016 |  08:03 ⇒ 08:39 | Аутор: СРНА

Опрез возачима због бициклистичке трке Београд-Бањалука

Због одржавања 10. јубиларне Међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука данас се возачима савјетује максимално опрезна вожња на релацији Теслић-Добој-Дервента-Прњавор-Бањалука.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Из Ауто-мото савеза Републике Српске саопштено је да ће возачи возити путем Теслић-ентитетска граница /Врела, Каруше/-Добој-Руданка-Јоховац-Шешлије-Дервента /Жировине/-Горња Вијака 1-Прњавор-Клашнице 1-Лакташи-Клашнице 1-Клашнице 2-Шарговац-Бањалука 1-Бањалука /Чајавец/.

Због одржавања трке у Бањалуци ће бити обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од Алеје Светог Саве /Народно позориште/ до Булевара цара Душана /Екватор/ од 9.00 до 18.30 часова и у Улици доктора Младена Стојановића на дијелу од Улице Триве Амелице /од Мљекаре/ до Алеје Светог Саве /Народног позоришта/ од 11.00 до 17.30 часова.

У организацији АМД "Бањалука" и њене секције Алфа Ромео клуба "Уго Стела", одржава се 5. Међународни скуп љубитеља Алфа Ромеа "Бањалука 2016", у оквиру којег ће аутомобили бити изложени од 10.00 до 12.00 часова у Бањалуци, у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу до раскрснице са Алејом Светог Саве и даље до Улице Српска.

Од 12.00 до 13.00 часова возила ће се кретати у колони од центра града до Аутодрома "Залужани".

Саобраћај се на већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ овог јутра одвија по мокрим и клизавим коловозима.

На ауто-путу Бањалука-Градишка вози се по мокром коловозу.

У току су радови на изградњи острва на ријеци Врбас, на магистралном путу Бањалука-Челинац у мјесту Ребровац, због чега ће саобраћај бити регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Због радова на санацији коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

На дионицама магистралног пута Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи измијењен је режим у одвијању саобраћаја на подручју општине Котор Варош, због извођења радова на реконструкцији и санацији градске водоводне и проширења канализационе мреже.

На магистралном путу Нови Град-Приједор, дионица Драготиња-Приједор, због радова на изградњи пружног прелаза долази до измјене режима одвијања саобраћаја, који се регулише привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици магистралног пута Нова Топла-Клашнице један измијењен је режим саобраћаја због изградње вијадукта преко овог магистралног пута /изградња дионице аутопута Бањалука-Прњавор/.

Због укључивања и искључивања механизације на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до краја године од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор /Насеобина Лишња/ и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница /Каруше/ дионица Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац у току је измјена у одвијању саобраћаја због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У току су радови на изградњи обилазнице /око Брчког/ на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања и потребно је поштовати привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због деминирања терена на магистралном путу Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре, ће се од 8.00 до 16.00 часова саобраћај обустављати по пола сата, уз пропуштање од 15 минута.

Због деминирања терена на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Милићи и у мјесту Зелени Јадар обустављен је саобраћај од 8.00 до 16.00 часова по пола сата и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због извођења радова на побољшању услова одводње оборинских вода измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици регионалног пута, Стари Угљевик-Главичице.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у току су радови на реконструкцији и модернизацији, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на аутопуту Бања Лука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

Због радова на рехабилитацији коловоза на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој у току је измјена у одвијању саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница /БиХ/-Шћепан Поље /Црна Гора/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици регионалног пута Вијака два-Разбој преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко пет тона укупне масе и висине веће од 3,5 метра.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе "М3", док се забрана не односи аутобусе превозника АД Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У Бањалуци је продужена обустава саобраћаја у Улици Вељка Млађеновића до 30. априла, на дијелу од скретања код Градског олимпијског базена до моста преко ријеке Врбања за насеље Чесма због извођења радова на изградњи и модернизацији саобраћајнице Улице.

У ФБиХ актуелни су радови на ауто-путу А-1, дионице Влаково-Бутиле и Високо-Подлугови, као и магистрални путеви Зеница-Жепче, Јабланица-Мостар, Чапљина-Дољани и Кључ-Сански Мост.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема задржавања.