latinica  ћирилица
24/04/2016 |  14:32 ⇒ 15:36 | Аутор: Агенције

Тузла: Радници из очаја ископали себи гробове у кругу фабрике (ФОТО)

Радници фирме Тузла Кварц, који 13 дана штрајкују глађу, из очаја су у кругу фабрике ископали себи гробове, а за сутра су најавили да ће се закључати у просторије фирме и да никога неће пустити да уђе у круг фабрике, па ни медије, пренио је портал Тузлански.ба.
Тузла Кварц - Фото: илустрација
Тузла КварцФото: илустрација

Иначе, како наводи овај портал, њихово здравствено стање је озбиљно нарушено. Хитна помоћ интервенише али штрајкачи одбијају одлазак у УКЦ Тузла јер немају новаца да плате здравствене услуге.

''Жалосна је али истовремено и срамотна чињеница, да их за све ове дане колико су у штрајку глађу радници Тузла-Кварца није посјетио нико ни од челника Града Тузла, нити од представника законодавне и извршне власти ТК, па се радници с правом питају, чији су они у ствари грађани", наводи се у саопштењу Синдиката Солидарност.

Влада Тузланског кантона им је, како се наводи, одузела концесије за експлоатацију јер је против фирме подигнута оптужница за крађу пијеска због тога су се одлучили на штрајк глађу.

Радници и управа тврде да су проблеми настали јер су пријавили бившег помоћника ресорног министра Бахрију Имамовића за мито и корупцију који је ухапшен и против којег се води судски поступак.

Радници су позвали правосуђе да ради свој посао, а да се њима омогући да раде свој.