latinica  ћирилица
25/04/2016 |  08:02 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Сребреница: Заједнички кандидат за начелника Младен Грујичић (ВИДЕО)

Српске странке имаће заједничког кандидата за начелника општине Сребреница.
Младен Грујичић - Фото: Screenshot
Младен ГрујичићФото: Screenshot

Биће то Младен Грујичић, предсједник општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Грујичића су подржали општински одбори СНСД-а и СДС-а, а вечерас ће његову канидидатуру, како сазнајемо, потврдити и свих девет српских политичких партија у Сребреници 

Сребреница је годинама била талац погрешне политике, Срби су у овој општини били дискриминисани јер је политика општине креирана у Сајареву, а масовно расељавање и Бошњака и Срба резултат је лоше власти Ћамила Дураковића и његових предходника – истиче Грујичић.

- 16 година имамо бошњачке начелнике, од почетка је све мање и мање људи. Овдје најлошије живе Сребреничани а сви остали са стране имају више користи од Сребренице него сами Сребреничани - каже Грујичић.

Грујичића ће подржати све политичке странке са српским предзнаком, окупљене у коалицију "Заједно за Сребреницу".

- Младен Грујичић потиче из породице која је настрадала у овом рату он је интелектуалац. Млад, перспективан, није ништа чинио на штету српских националних интереса, није се огријешио ни о један закон, није чинио ништа и нема разлога да не само од Срба него и од бошњака не гласа за њега - каже Момчило Цвјетиновић, предсједник ОО СДС-а Сребреница.

Међутим, многи страхују да би у Сребреници могао да буде поновљен изборни инжењеринг из 2012.

- Када је Весна Кочевић изгубила за неких 500 гласова који су отишли Радојици Ратковцу који се појавио ниоткуда, који се појавио из само једног разлога - да разједини Србе - истиче Грујичић.

Радомир Павловић, предсједник ОО СНСД-а Сребреница изражава наду да ће одлуку о Сребреници донијети они који живе у овој општини.

- Надам се да се неће појавити људи који ће лицитирати новцем и да се неће поновити да о Сребреници одлучују они који живе далеко изван Сребренице. Излазимо на утакмицу поштено, да се суочимо са свим проблемима које има Сребреница и овог пута позивам све политичке партије и све наше институције да помогну да коалиција "Заједно за Сребреницу" добије ове изборе - каже Павловић.

Противкандидат Грујичићу биће Ћамил Дураковић актуелни начелник општине, кога су подржале све бошњачке политичке партије.