latinica  ћирилица
25/04/2016 |  08:14 | Аутор: СРНА

Опрез - клизави коловози

У Републици Српској јутрос се саобраћа по претежно мокрим и клизавим коловозима, због слабог снијега у вишим и кише у нижим крајевима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

У нижим предјелима Федерације БиХ коловоз је претежно мокар, а у вишим предјелима мјестимично је засњежен.

На магистралом путу М-4, дионица Челинац-Котор Варош, због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже у Котор Варошу до 1. септембра измијењен је режим саобраћаја. Због ових радова, до 30. јула биће измијењен режим саобраћаја и на дионици Котор Варош-Митровићи, на подручју Котор Вароша.

На магистралном путу М16 - на дионици Нова Топола-Клашнице један до 1. септембра биће измијењен режим саобраћаја, због изградње вијадукта, при чему ће се саобраћати у оба смјера. Биће забрањено укључивање, односно искључивање са ауто-пута Бањалука-Градишка на петљи Маховљани. Од 1. маја до 30. јуна саобраћај ће бити свакодневно обустављан, четири пута, од 23.00 до 5.00 часова, максимално 30 минута.

Због изградње острва на ријеци Врбас, на магистралном путу Бањалука-Челинац, у мјесу Ребровац, биће измјена у режиму саобраћаја.

Због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја ове године, од 7.00 до 19.00 часова, сваким даном, осим недјеље, биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1 дионица Клашнице један-Прњавор, насеобина Лишња.

На магистралном путу М-17 Вукосавље-енитетска граница /Каруше/, дионица Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац, у току је измјена саобраћаја, због изградње прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим саобраћања због изградње обилазнице око Брчког, на магистралном путу Брчко-Бијељина. Режим саобраћања измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова.

Због деминирања терена на магистралном путу Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре, радним данима од 8.00 до 16.00 часова, саобраћај ће бити обустављан 30 минута, а потом ће се возила пропуштати 15 минута.

На регионалном путу Подновље-Дервента општина Добој у мјесту Глоговица због деминирања терена од 8.00 до 16.00 часова сваког радног дана саобраћај се повремено обуставља у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на регионалном путу Р-452, дионица Зелени Јадар-Милићи и у мјесту Зелени Јадар у току су повремене обуставе од 8.00 до 16.00 часова сваким радним даном, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због радова на побољшању услова одвода падавинских вода, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Р-459, дионица Стари Угљевик-Главичице.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Р-474, дионица Вијака два-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко пет тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.