latinica  ћирилица
25/04/2016 |  08:19 ⇒ 08:25 | Аутор: РТРС

Данас хладније са кишом, у вишим предјелима снијег

Ујутру хладно и облачно са кишом, на југу и југозападу јаче падавине. На планинама ће падати снијег, а сусњежица и влажан снијег ће падати и понегдје у нижим предјелима (углавном на сјеверозападу и у сарајевско-романијској регији).
Облачно вријеме са кишом - Фото: илустрација
Облачно вријеме са кишомФото: илустрација

Током пријеподнева падавине јачају у већини предјела и премијештају се ка истоку. На планинама ће се формирати сњежни покривач: понегдје око 10-15 цм. Касније поподне падавине слабе, а увече на западу и југу престају уз постепено разведрвање.

На истоку увече и у ноћи ће и даље падати слаб снијег који до уторка ујутру престаје. Дуваће слаб до умјерен, на југу повремено јак, сјеверозападни вјетар.

Јутарња температура ваздуха од 1°C до 6°C, на југу око 8°C у вишим предјелима од -2°C. Највиша дневна температура ваздуха од 4°C до 8°C, на југу око 10°C, у вишим предјелима око нуле.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Облачно и хладно са падавинама: ујутру ће повремено падати и сусњежица и влажан снијег, а у брдским предјелима око града снијег уз формирање мањег сњежног поривача, током дана углавном киша.

Касније поподне киша слаби и постепено престаје. У ноћи ка уторку разведравање и све хладније. Вјетар слаб до умјерен сјеверозападни.  Највиша дневна температура око 6°C.