latinica  ћирилица
25/04/2016 |  10:25 | Аутор: Блиц

Мурињо добија 385 милиона евра за појачања Јунајтеда

Ако је вјеровати британским таблоидима, Жозе Мурињо ће као нови стратег Манчестер јунајтеда имати право мало богатство на располагању за појачања клуба са "Олд Трафорда".
Жозе Мурињо (ФОТО: Panoramic) -
Жозе Мурињо (ФОТО: Panoramic)

У недјељу су медији објавили да је један од португалских листова објелоданио своје сазнање да је Мурињо ставио потпис на уговор са Јунајтедом. Иако у Енглеској нема званичне потврде, готово сви који се том темом баве сматрају да је информација истинита, те да ће клуб то објавити у наредних петнаестак дана.

Корак испред других наступио је "Дејли стар", чији новинари сазнају да је управа Манчестер јунајтеда у преговорима са Мурињом обећала да ће му на располагање ставити 300 милиона фунти за појачања, што је по данашњем курсу око 385 милиона евра.

Ово би могло да значи да ће на Олд Трафорд стићи не само Златан Ибрахимовић, са којим је Мурињо већ радио у Интеру, а који је спреман да дође у Јунајтед али не док га води Луј ван Гал, већ и многи други сјајни играчи.

"Дејли стар" наводи да би међу "метама" могли да се нађу и Нејмар, Единсон Кавани, Томас Милер, Пол Погба и Рафаел Варан.

Овај лист подсјећа да је Ван Гал, откако је замијенио Дејвида Мојеса 2014, већ потрошио више од 250 милиона фунти, али да се његове процјене о појачањима нису показале као сјајне.

Уосталом, Јунајтед је пети у Премијер лиги, са утакмицом мање али и пет бодова мање од градског ривала Ситија и Арсенала, који дијеле треће и четврто мјесто.

Четврта позиција, подсјетимо, води у квалификације за Лигу шампиона, пета директно у Лигу Европе, а шеста, на којој Вест Хем има само три бода мање од Јунајтеда, у квалификације за друго по снази европско клупско такмичење.