latinica  ћирилица
25/04/2016 |  11:09 ⇒ 11:19 | Аутор: РТРС

Снијег крајем априла у Српској, без проблема у саобраћају (ФОТО)

У југозападном дијелу Републике Српске снијег почетком априлу и није ријетка појава. Међутим, снијег 25. априла је ријеткост, па су данашње снијежене падавине изненадиле и најстарији житеље овог дијела Српске послије дуготрајног и лијепог времена.
Снијег у Мркоњић Граду - Фото: РТРС
Снијег у Мркоњић ГрадуФото: РТРС

Снијег који је почео да пада у току прошле ноћи, формирао је сњежни покривач од неколико центиметара у Мркоњић Граду, а у планинским предјелима висина сњежног покривача је десетак центиматара.

Сњежне пдавине су проузроковале и штету на тек процвјеталом воћу, јер су се под теретом снијега поломиле гране, али и на раним поврћу.

На магистралним и регионалним путевима нема застоја у одвијању саобраћаја, али је преко планинских превоја мјестимично засњежен коловоз.

СНИЈЕГ НИЈЕ ОМЕО САОБРАЋАЈ ПРЕКО РОГОЈА И ПРИЈЕДЈЕЛА

Фоча (фото: Срна)

На планинском превоју Рогој, на путу Фоча-Сарајево, као и на превоју Приједјел на путу према Тјентишту висина снијега је десетак центиметара, али се саобраћа без тешкоћа, речено је у предузећу "Србињепутеви".

У овом предузећу кажу да су машине распоређене на овим путним првацима, а да је механизација упућена и на путеве према Шћепан Пољу и Челебићима.

Киша, која од јуче пада, прешла је у сусњежицу и снијег прво у вишим предјелима, а затим и у самој Фочи.

Највише проблема прољећни снијег могао би задати воћарима, јер би могло доћи до ломљења олисталих грана воћака.

Прије седам дана у Фочи је температура ваздуха била 29 степени Целзијусових.

Снијег пада и у Петрову.

Петрово (фото: РТРС)