latinica  ћирилица
25/04/2016 |  12:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Пакистан: Најмање 23 страдало, десетине отровано бомбонама

Најмање 23 особе су страдале, а на десетине је хоспитализовано због тровања бомбонама у Пакистану, за које полиција сумња да садрже пестициде, потврдли су званичници.
Свијет (Илустрација: РТРС) -
Свијет (Илустрација: РТРС)

Умар Хајат, становник области Карор у провинцији Пенџаб, купио је слаткише 17. априла како би частио своју породицу и све пријатеље поводом рођења унука. Прослава је прекинута, а до краја тог дана, десеторо је преминуло од тровања, преноси АФП.

У полицијском извјештају стоји да је од бомбона преминуо и отац новорођеног дјечака као и седморо блиских рођака.

"Број преминулих од отровних слаткиша је порастао на 23, а 52 особе су још у критичном стању", потврдио је локални полицијски званицник Мунир Ахмед.

Високи полицијски званичник округа Пунџаб Рамез Бухари потврдио је те податке прецизирајући да су три особе, два брата који су власници радионице за производњу слаткиша и један њихов радник ухапшени.

"Постоји могућност да је радник случајно ставио пестициде у смјесу. У близини радионице је продавница пестицида која се реновира. Власник продавнице је замолио комшије да му причувају залихе пестицида у њиховој радионици", рекао је званичник и додао да се још увијек чекају лабораториски налази.

Пакистан има изузетно ниске стандарде у безбједности хране, а законом прописане хигијенске норме се ријетко спроводе.