latinica  ћирилица
25/04/2016 |  12:55 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Ђуро и Бомбај штампа стижу на девети Демофест

Бомбај штампа на челу са Бранком Ђурићем - Ђуром нови је ревијални извођач деветог Демофеста, који ће бити одржан у Бањалуци од 21. до 23. јула.
Ђуро и Бомбај штампа - Фото: РТРС
Ђуро и Бомбај штампаФото: РТРС

 Сарајевски музичари тако ће се придружити колегама из Хладног пива, за које је већ раније најављено да ће засвирати на бањалучкој тврђави Кастел. Такође, поред ових бендова, на Демофесту ће наступити и прошлогодишњи побједници - Норд, Резерве и С.К.А.

- Одлучили смо да ове године саставимо програм у којем ће уживати све генерације љубитеља добре музике разних жанрова. Ово је, наравно, само дјелић онога што ће девети Демофест понудити својој публици, а врло брзо ћемо окрити и имена осталих ревијалних извођача. Највећа изненађења тек слиједе, рекла је Бранкица Раковић, ПР менаџер Демофеста.

Бомбај штампа је основана 1982. године у Сарајеву, а група је једна од најпознатијих представница покрета Нови примитивизам. Ипак, дјеловање бенда увелико су ограничавале Ђурине глумачке обавезе, те је њихов први албум под називом "Бомбај штампа" изашао тек 1987. године. Бомбај штампа има још два студијска издања, и то "Ја много боље летим сам" и "Нека ДЈ одмах доле ЦЈ", а из њиховог досадашњег опуса издвајају се хитови "Мрак и ја","Често пожелим да све заборавим", "Мали Моторин", "Боље летим сам" и друге нумере.

Подсјетимо, недавно је окончан и конкурс за такмичарски програм Демофеста, на који се пријавило 467 бендова са еx-Yу простора, а пријаве за највећи фестивал демо бендова у регији стизале су и из Словачке, Бугарске, Италије и Аустрије.

Детаљне информације о деветом Демофесту можете пронаћи на званичном сајту фестивала www.demofest.org, као и на званичној Facebook страници www.facebook.com/demofest.