latinica  ћирилица
25/04/2016 |  13:34 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

Петровић: Правосуђе БиХ да се огласи у вези са објављивањем документације

Градоначелник Добоја Обрен Петровић сматра да би Суд и Тужилаштво БиХ требало да се огласе у вези са објављивањем документације о његовом свједочењу у Тужилаштву БиХ, у коме је оптужио некадашње функционере и прве људе добојског СДС-а Андрију Бјелошевића, Борислава Паравца и Милана Нинковића за насилно преузимање власти, протјеривање муслимана и Хрвата и прећутно одобравање ратних злочина.
Обрен Петровић - Фото: Novosti.rs
Обрен ПетровићФото: Novosti.rs

"То се може преносити, али послије судског процеса. Процес је у току и овим се директно врши притисак на мене", рекао је Петровић.

Он је најавио да ће даље кораке у вези са објављивањем документације предузети након што се Суд и Тужилаштво БиХ изјасне о наведеном догађају.

У медијима је објављено свједочење градоначелника Добоја Обрена Петровића /СДС/, који је током саслушања у Тужилаштву БиХ оптужио некадашње функционере и прве људе СДС-а у овом граду Андрију Бјелошевића, Борислава Паравца и Милана Нинковића за насилно преузимање власти, протјеривање муслимана и Хрвата и прећутно одобравање ратних злочина.

Тужилаштво БиХ подигло је 31. децембра прошле године оптужницу против Милана Нинковића, Борислава Паравца, Андрије Бјелошевића и Милана Савића за ратне злочине почињене на подручју Добоја и Теслића.

Нинковић је био члан Кризног штаба Српске општине Добој, Паравац предсједник Кризног штаба Српске општине Добој, Бјелошевић начелник Центра станице безбједности Добој и члан Кризног штаба, а Савић замјеник начелника ЦСБ-а.