latinica  ћирилица
25/04/2016 |  13:45 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Ускоро обиљежавање границе између БиХ и ЦГ

Уговор о државној граници између Босне и Херцеговине и Црне Горе ступио је на снагу 20. априла, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Црне Горе.
Обиљежавање границе Црне Горе (фото:.rtcg.me) -
Обиљежавање границе Црне Горе (фото:.rtcg.me)

Уговор је ступио на снагу на дан пријема посљедњег писаног обавјештења упућеног дипломатским путем, којим су уговорне стране обавијестиле једна другу о извршеном потврђивању, односно ратификацији овог Уговора.

"У складу са чланом 7 потписаног уговора, комисије за границу Босне и Херцеговине и Црне Горе формираће заједничко радно тијело у чијој ће надлежности бити да изврше обиљежавање Уговором утврђене државне границе на терену. Рок за имплементацију Уговора, односно обиљежавање државне границе, је три године од ступања на снагу овог Уговора", саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Уговор о државној граници између БиХ и Црне Горе потписан је 26. августа 2015. године у Бечу.

Након тога, Скупштина Црне Горе, на сједници од 28. децембра 2015. године, донијела је Закон о потврђивању Уговора о државној граници између Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Предсједништво БиХ је на сједници од 12. јануара ове године донијело је Одлуку о ратификацији овог Уговора, након сагласности Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.