latinica  ћирилица
25/04/2016 |  14:17 | Аутор: СРНА

Нови Град: Због уцјене ухапшене три особе

Полиција из Новог Града ухапсила је три лица због сумње да су уцјењивала једну жену да ће њеној породици доставити компромитујући снимак уколико им не донесе 12.000 евра.
Нови Град - Фото: СРНА
Нови ГрадФото: СРНА

Лица чији су иницијали О.Ћ. /35/, С.Ћ. /31/ и И.М. /64/ ухапшена су 23. априла приликом договорене размјене новца и видео-снимка са оштећеном, саопштено је из Центра јавне безбједности Приједор.

Оштећена је почетком мјесеца пријавила Полицијској станици Нови Град да је са непознатог претплатничког броја добила већи број пријетећих порука, у којима се наводи да ће њеној породици бити достављен компромитујући снимак уколико на договорено мјесто не донесе 12.000 евра.

Полиција из Новог Града је у сарадњи са Окружним тужилаштвом Бањалука предузели низ оперативно-тактичких мјера и радњи с циљем расвјетљавања овог кривичног дјела.

Оштећена је у сарадњи са полицијским службеницима и Окружним тужилаштвом Бањалука договорила локацију на којој ће бити извршена размјена траженог новца и видео снимка и том приликом су уцјењивачи ухапшени.

Код ухапшених је пронађен мобилни телефон са СИМ картицом која је кориштена приликом слања СМС порука оштећеној.

У току је рад на документовњу и комплетирању предмета, након чега ће Окружном тужилаштву Бањалука против ова три лица бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу уцјена.