latinica  ћирилица
25/04/2016 |  16:46 | Аутор: СРНА

Исказом вјештака одбране за судску медицину настављено суђење Младићу

Вјештак одбране за судску медицину Зоран Станковић рекао је данас на суђењу генералу Ратку Младићу у Хашком трибуналу да је постојала могућност да су повези, пронађени у масовним гробницама које се доводе у везу са падом Сребренице, заправо биле траке које су убијени за живота носили око главе.
Суђење Ратку Младићу - Фото: РТРС
Суђење Ратку МладићуФото: РТРС

Станковић је о овој могућности говорио док га је додатно испитивао Младићев бранилац Драган Иветић.

Станковић је данас тврдио да је 1995. године позивао генерала да се преда Трибуналу, те је негирао да је Младићу нудио да му британски обавјештајци "скину" оптужницу.

Током унакрсног испитивања пуштен је снимак који је генерал Младић тајно снимио, а на којем се чује како Станковић говори Младићу да су британски обавештајци заинтересовани да "стану иза њега", да су "изузетно моћни" и да могу да "скину оптужницу".

Станковић је рекао да је "знао" да Младић снима разговор, те да је позивао Младића да се преда Трибуналу.

Станковић није негирао да је с Младићем имао блиске личне односе, засноване на чињеници да је 1993. године извршио обдукцију тијела генералове кћерке, која је починила самоубиство.

Вјештак одбране за судску медицину Станковић данас је завршио исказ у Хагу, а Младићева одбрана затим је пред судије извела свог вјештака за демографију Светлану Радовановић, која ће сутра наставити свједочење.