latinica  ћирилица
25/04/2016 |  16:48 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Како су у Бијељини одборничке накнаде унапријед и селективно исплаћиване (ВИДЕО)

У Бијељини нова препуцавања опозиције и градске власти.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

 Предсједник бијељинског СНСД Недељко Ћорић затражио је оставку градоначелника Миће Мићича, због исплате одборничког додатка Драгани Чојић из ПДП-а, шест мјесеци унапријед.

Власт, с друге стране, тврди да је налог за исплату покренуо предсједник Скупштине Драган Ђурђевић. 

Предсједник бијељинског СНСД-а Недељко Ћорић предочио је доказ о унапријед исплаћеном одборничком додатку. Позвао је градоначелника Мићу Мићића да поднесе оставку, јер му је недавно, у телевизијској емисији, обећао да ће то учинити ако се испостави да је неком накнада унапријед исплаћена.

''Одборник ПДП-а Драгана Чојић поднијела је захтјев начелнику за финансије у којем моли да јој се исплате одборничке накнаде до краја манадата, то је овај захтјев", показује захтјев Недељко Чојић, предсједник СНСД-а Бијељина.

Мићо Мићић каже да није одобрио исплате, а начелник Одјељења за финасије Милорад Софренић одговорност пребацује на предсједника Скупштине Драгана Ђурђевића за кога тврди да је и раније унапријед тражио исплату за поједине одборнике.

Софренић опет тврди да је налог за плаћање као овлаштено лице и образац за плаћање потписао Ђурђевић.

Предсједник Скупштине Драган Ђурђевић лоптицу пребацује у двориште Мићића и Софренића јер његов потпис, каже, не значи ништа.

"Ја могу да потпишем било шта, градоначелник је одговоран за исплату или законитост тога. Мени могу дати да потпишем било шта, тај налог ако није исправан одговорно је Одјељења за финансије", навео је Ђурђевић.

Предсједник бијељинског СНСД-а Недељко Ћорић категоричан – исплату новца могу одобрити само носиоци извршне власти - градоначелник и начелник за финансије.
''Оно што је суштина приче је то да се врши селективна ипсплата  одборничких додатака у складу са припадношћу, односно подобношћу скупштинској већини", тврди Ћорић.

Да ли ће таква пракса о којој говоре локални политичари бити прекинута можда покаже већ наредна сједница парламента. Једанаест одборника покренуло је иницијативу за смјену начелника за финансије.

Да ли ће Софренић заиста бити смијењен зависи од тога хоће ли се у међувремену наћи још пет одборника колико недостаје за његову смјену.