latinica  ћирилица
25/04/2016 |  18:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Фајон: Грађани Србије поручили да будућност виде у ЕУ

Потпредсједница социјалдемократа у Европском парламенту Тања Фајон поздравила је данас резултате избора у Србији као одлуку већине грађана да изаберу политичку опцију привржену путу ка ЕУ.
Тања Фајон - Фото: РТРС
Тања ФајонФото: РТРС

"То је јасна порука политичким елитама да Срби виде своју будућност у модерној, економски успешној и - у условима демократије - развијеном друштву које је део породице ЕУ", навела је Фајон у саопштењу.

Она је додала да су грађани Србије пружили подршку и дали још један мандат за болне, али тренутно неопходне реформе, као и за промјене које ће омогућити грађанима бољи животни стандард и спријечити одлазак младих у иностранство.

"Одговорност лежи у рукама нових владајућих елита. Нова влада ће се суочити са захтјевним, али остварљивим задацима: да паметно балансира са антиевропским политичким снагама у парламенту, да се стратешки бори са остацима политике 1990-тих и да настави да игра улогу водећег и респектабилног партнера у региону", истакла је Фајон.

Она је нагласила да је пред Србијом нова важна прилика и изразила наду да ће земља спријечити повратак у катастрофалне политичке тенденције прошлости и наставити да гради модерну Србију, сигурну и одлучну на путу ка ЕУ.