latinica  ћирилица
25/04/2016 |  18:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Руски МИП: Очекујемо даљу сарадњу са српском владом

Званична Москва је задовољна због чињенице да је политика српске владе усмјерена на јачање стратешког партнерства са Русијом добила већинску подршку на парламентарним изборима у Србији, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.

"Русија са задовољством констатује да су пријевремени парламентарни, али и регионални и локални избори у Србији одржани у мирној армосфери и у складу са општепризнатим стандардима и без озбиљнијих кршења", како су посвједочили међународни посматрачи, укључујући и руске представнике, наводи се у саопштењу.

Према прелиминарним резултатима гласања, СНС Александра Вучића је однијела побједу, преноси Тас с.

"Са задовољством примјећујемо да ти резултати показују да је политика српске владе, која посебну пажњу поклања јачању стратешког партнерства са Русијом, добила подршку већине бирача", наводи се у саопштењу.

Очекујемо форимирање нове владе, послије саопштавања званичних резултата. Такође, очекујемо да ће она наставити да ради на исти начин, а на основу позитивних резултата који су раније постигнути у оквиру агенде читавог спректра српско-руских односа, закључује се у саопштењу.