latinica  ћирилица
25/04/2016 |  18:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Нове жртве у Алепу - 19 мртвих, 120 рањених

Најмање 19 цивила је убијено, а 120 рањено када су побуњеници гранатирали дијелове Алепа који се налазе под контролом снага сиријске владе, саопштила је опозициона сиријска Опсерваторија за људска права.

Шеф Опсерваторије, са сједиштем у Британији, Рами Абдел Рахман је рекао да је међу погинулима и троје дјеце, пренио је АФП.

Претходно је Опсерваторија објавила да је у посљедња три дана у сукобима у Алепу, граду на сјеверу Сирије, убијено најмање 60 људи.

Како се наводи, погинуло је седморо дјеце и 10 жена.

Истовремено, предсједник САД Барак Обама је одлучио да пошаље додатних 250 припадника америчких оружаних снага у Сирију, ради пружања подршке локалним савезницима у напредовању против такозване Исламске државе, изјавио је замјеник савјетника Бијеле куће за националну безбједност Бен Роудс.

О кризи у Сирији разговарали су и руски министар спољних послова Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери и изразили пуну подршку мировним преговорима о Сирији у Женеви, саопштило је руско министарство спољних послова.

Лавров је истакао потребу да се сиријска "умјерена опозиција" повуче са територија под контролом екстремиста Исламске државе и Нусра Фронта као и да се екстремистима блокирају руте снабдјевања преноси Ројтерс.