latinica  ћирилица
25/04/2016 |  20:31 ⇒ 21:26 | Аутор: СРНА

Младен Грујичић српски кандидат за начелника Сребренице

Младен Грујичић је заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница на предстојећим локалним изборима, потврдио је предсједник сребреничког одбора Српске демократске странке Момчило Цвјетиновић.
Младен Грујичић - Фото: Screenshot
Младен ГрујичићФото: Screenshot

Ово је договорено на вечерашњем заједничком састанку представника девет српских политичких странака, колико их дјелује на подручју општине Сребреница.

Цвјетиновић је истакао да је Грујичић предложен као заједнички кандидат свих српских странака, а не само као члан СНСД-а.

Лидери девет политичких странака у Сребреници прије 11 дана постигли су договор да српске странке кандидују једну особу за начелника општине.

Претходно су то учиниле бошњачке странке које су постигле сагласност да једини бошњачки кандидат за сребреничког начелника буде актуелни начелник Ћамил Дураковић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сугерисао је да се српске странке у овој општини усагласе и предложе једног заједничког српског кандидата за начелника.

Младен Грујичић син је погинулог борца Војске Републике Српске и актуелни је предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у Сребреници. Дипломирани инжењер технологије и запослен је у Средњошколском центру у Сребреници.

Према тренутним подацима Општинске изборне комисије, на бирачком списку општине Сребреница налази се око 11.000 особа са правом гласа, од којих су већина Срби. Уколико би сви изашли на изборе и гласали за заједничког српског кандидата постоји могућност да, послије више од 17 година, на чело ове локалне заједнице дође Србин.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић честитао је Младену Грујичићу избор за заједничког кандидата српских странака за начелника општине Сребреница на предстојећим локалним изборима.

- Имајући у виду Грујичићеву честитост, моралност и ефикасност у раду, очекујемо да ће на предстојећим локалним изборима добити подршку свих грађана Сребренице - рекао је Митровић.