latinica  ћирилица
25/04/2016 |  21:58 | Аутор: СРНА

Завршени "Дани хармонике", лауреат Драган Јелачић

Драган Јелачић из Требиња лауреат је овогодишњег Осмог међународног фестивала "Дани хармонике" који је завршен вечарас у Бијељини.
Бијељина- "Дани хармонике" - Фото: СРНА
Бијељина- "Дани хармонике"Фото: СРНА

У посљедњој вечери фестивала наступили су украјински професор хармонике Владимир Мурза, ансамбл "Танго у троје" из Украјине и ученици Основне музичке школе "Корнелије Станковић" из Угљевика.

Мурза је измамио аплаузе публике у бијељинском Центру за културу, те није скривао импресије са овогодишњег фестивала.

- Овај фестивал напредује из године у годину, а то доказује број учесника и ниво знања извођача. "Дани хармонике" су фестивал који је изузетно признат у свијету - навео је Мурза.

Славиша Перић, организатор фестивала, рекао је да је у Богатићу, Бијељини и Угљевику боравило 400 такмичара из 70 градова из 14 европских земаља.

- Фестивал је постао препознатљив, а сигурно и најмасовнији на Балкану када је ријеч о академској хармоници - додао је Перић.

Фестивал Осми "Дани хармонике" почели су 20. априла у Богатићу у Србији, концертом Едварда Аханова из Русије и ученика Основне музичке школе "Корнелије Станковић", а свечано је отворен два дана касније у Угљевику, гдје су и проглашени лауреати такмичења.

Такмичаре је оцјењивао међународни стручни жири који су предводили Мурза и Едвард Аханов из Русије.

Организатор фестивала је Основна музичка школа "Корнелије Станковић", а генерални покровитељ општина Угљевик.