latinica  ћирилица
25/04/2016 |  22:09 | Аутор: СРНА

Пале: Отворена Седма изложба ручних радова

У галеријском простору Културног центра на Палама вечерас је отворена Седма изложба ручних радова на којој су изложени предмети од вуне, конца, дрвета, украсних и одјевних предмета, накита и предмета за кућу.
Пале- изложба ручних радова - Фото: СРНА
Пале- изложба ручних радоваФото: СРНА

Изложбу, која се традиционално организује седам дана пред Васкрс, отворила је директор Културно-спортског центра Пале Гордана Самарџија која је навела да на овој изложби учествује 13 излагача из Лукавице, Мокрог, Сокоца и Пала.

- На овај начин његујемо и настављамо традицију ових простора, а сваке године на изложби ручних радова долазе нови излагачи - навела је Самарџија и додала да су изложени предмети рађени искључиво од природних материјала.

Предсједник секције кућне радиности "Босиљак" Драгица Бозало рекла је да ову секцију чине девет жена, те да им је ово прва изложба у Културном центру.

Бозало је нагласила да су представљене све врсте ручних радова, као што су плетење, хеклање, декупаж, фито-колаж и многи други, додавши да су чланице учествовале и на другим изложбама и сајмовима од Јахорине, Рудог и Рогатице.

Изложба ручних радова трајаће до сриједе, 27. априла, а вечерашњи програм својим наступом употпунила је музичка група "Падрино бенд".